Сфера виробництва і продажу продуктів харчування, підприємства громадського харчування незмінно пов’язані з накопиченням харчових відходів, неліквідних продуктів і продуктів з вичерпаним терміном реалізації. Такі відходи заборонено викидати на смітник, вони підлягають утилізації спеціалізованими компаніями.
Навіщо утилізувати харчові відходи?
Гниття органічних залишків на звалищах неконтрольовано забруднює грунти і води, губить флору і фауну місцевості. Крім того, упаковка продукції часто виготовлена з елементів що довго розкладаються. Утилізація продуктів харчування проводиться за спеціальною технологією, відповідно до нормативів, правил та вимог з охорони навколишнього середовища.

Процес переробки має такі особливості:
• вивезення зіпсованої продукції з певною періодичністю або за окремою домовленістю;
• доставка відходів на територію спеціального підприємства, де буде проведена переробка;
• поділ упаковки і самого товару, визначення та сортування органічних і неорганічних матеріалів;
• розміщення частини продукції в компостних ямах, використання упаковки для вторинного виробництва.
Прострочені продукти, що підлягають утилізації:
• Пиво, вино-горілчана продукція
• Соки, газовані напої
• М’ясні продукти харчування (курятина, яловичина, свинина, телятина і ін.)
• Рибні продукти харчування
• Консерви
• Молочні продукти (сири, сир, молоко і т.д.)
• Продукція рослинного походження

«Крамар ЕКО» пропонує послуги по утилізації харчових відходів і прострочених продуктів харчування підприємствам з виробництва та продажу продуктів харчування, підприємствам громадського харчування. Ми працюємо в повній відповідності з екологічним законодавством, укладаємо договори на разове і постійне співробітництво зі зручним для клієнта графіком. Щоб докладніше дізнатися про способи утилізації та особливості співпраці, ми готові відповісти на всі ваші запитання. ТЕЛЕФОНУЙТЕ!
099 659-24-71, Ольга Леонідівна